Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Novice: 2013

23. 10. 2013 Za izobraževanje novih svetovalcev za svetovanje na TOM telefonu je na voljo še nekaj prostih mest.
15. 10. 2013 Za svetovanje v okviru TOM telefona vabimo k sodelovanju nove prostovoljce. Informativni sestanek organiziramo v ponedeljek, 21.10.2013.
23. 4. 2013 Ljubljana, 17. aprila 2013: Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je v petek, 12. aprila, na slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu obeležila 60 let svojega delovanja in za enega svojih ključnih projektov - TOM telefon za otroke in mladostnike, do konca večera zbrala 28.509,00 evrov, ki bodo omogočili nadaljnji razvoj in delovanje telefona.
8. 4. 2013 Ob obeležitvi naše 60. obletnice nam je 12 znanih slovenskih glasbenikov poklonilo nekaj svojega časa in talenta. Na pobudo Aleša Klinarja, avtorja glasbe, in avtorice besedila Anje Rupel je nastala pesem Eno srce (za vse ljudi), posvečena otrokom in mladostnikom.
8. 4. 2013 Ustvarjalci oddaje Moja Slovenija bodo priskočili na pomoč otrokom in mladostnikom, ki so se znašli v stiski. Med 6. in 12. aprilom, bodo zbirali vaše prispevke, ki bodo namenjeni ohranitvi TOM telefona. Prek humanitarne linije Zveze prijateljev mladine Slovenije bomo s pomočjo naših gledalcev zbirali sredstva za TOM telefon, ki na brezplačni telefonski številki 116 111 edini v Sloveniji pomaga mladim reševati težave, s katerimi se soočajo na poti odraščanja.
8. 4. 2013 Zveza prijateljev mladine Slovenije že 60 let skrbi za kakovost življenja, pravice in interese otrok, mladostnikov ter družin. Zveza združuje 91 društev in zvez prijateljev mladine iz cele Slovenije. Izvajamo programe, med katerimi so Otroški parlamenti, Mladi raziskovalci zgodovine, Evropa v šoli, Tom telefon za otroke in mladostnike, Mladi in otroci ne priznajo meja, Varna raba interneta, Središče ZIPOM – Središče za zagovorništvo in informiranje otrok in mladostnikov, Teden otroka ter tudi humanitarne programe Botrstvo, Pomežik soncu, Siti besed – September 2013, Skupaj večji od neba, in druge.
1. 2. 2013 V želji, da bi otroci in mladostniki lahko hitro dobili odgovore na vprašanja in zagate, na internetu Telefon za otroke in mladostnike, krajše TOM telefon, program Zveze prijateljev mladine Slovenije, s 5.2.2013 razširja svojo ponudbo pomoči in svetovanja otrokom in mladostnikom do 20. leta s TOM klepetalnico, le-ta bo v poskusnem obdobju delovala 2 uri tedensko na spletni povezavi http://www.e-tom.si/ kjer bo objavljen tudi dan in ura svetovanja. Svetovalci bodo z uporabniki klepetali (odgovarjali na njihova vprašanja) o šoli, ljubezni, nasilju, varni rabi interneta... skratka o vseh temah, ki jih pokrivata tudi TOM telefon in e-TOM.