Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Vabilo na projekcijo celovečernega dokumentarnega filma Dom ljubi dom

7. 3. 2017

Vstajanje ob 7.00 uri. Šola. Kosilo. Obvezne učne ure. Sestanek. Čiščenje. Prosti čas. Spanje. Sanje. In nov dan. To je življenje otroka, ki ga vzgaja sistem. Dogajanje je postavljeno v mladinski dom, v katerem bivajo otroci, ki so bili umaknjeni iz socialno neprimernih okolij. Spremljamo eno leto v življenju štirih otrok, katerih poti se verjetno v drugačnih okoliščinah nikoli ne bi srečale. Sedaj skupaj delijo veselje ob rojstnih dnevih, praznovanje božiča, čakanje v vrsti za kopalnico, učne težave, prepire in najstniške ljubezni. Kljub vsem pravilom in hišnemu redu, ki vlada, iščejo pripadnost in zavetje v tem novo ustvarjenem domu.

Avtorica je kot prostovoljka v mladinskem domu z otroki, starimi od 9-15 let, preživela veliko časa. V tem obdobju je nastal tudi dokumentarni film Dom ljubi dom, ki ima zato edinstven observacijski pristop. V filmu spremljamo otroke in njihovo življenje dve leti in nam zaradi dolgotrajnosti projekta in medosebne povezanosti zaupajo svoje nabolj iskrene misli.  Film skozi oči najmlajših reflektira, kje smo kot družba skrenili s poti in pozabili na vprašanja revščine, stiske, otroške nedotakljivosti in varnosti. Hkrati preizprašuje tudi ustreznost sistema vzgoje znotraj institucije. Vendar pa ima film, kljub ganljivim zgodbam, pozitivno noto. Navsezadnje so glavni protagonisti otroci, ob katerih se nemalokorat nasmejimo, saj s sabo nosijo otroško neobremenjenost. S tem projektom je avtorica otrokom želela dati glas in skušala prispevati k njihovi svetlejši prihodnosti.

Vabljeni na projekcijo filma, ki bo 23. marca 2017 ob 19. uri v Kinu Šiška v Ljubljani. Vstop na dogodek je prost!

Vabilo za nove prostovoljce na TOM telefonu®

23. 3. 2018 Ljubljanska svetovalna skupina TOM telefona® išče nove prostovoljce.

Literarni natečaj "Iz stiske skozi bolečino"

21. 2. 2018 Člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, ob letošnjem svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju (1. marec) razpisujejo literarni natečaj z naslovom...

Zahvala donatorjem in sofinancerjem

Vsem donatorjem in sofinancerjem, ki nam pomagate uresničevati poslanstvo TOM telefona se za prispevke  najlepše zahvaljujemo!

Sofinancerji in donatorji