Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Seksting

Seksting je pošiljanje/izmenjavanje napol golih ali golih fotografij z vrstniki prek spleta ali mobilnega telefona. Če v kaj takega nisi prisiljen s strani druge osebe, je lahko tudi to normalen del odraščanja in razvoja spolne identitete. Take slike in pisma so si ljudje izmenjavali že mnogo pred pojavom interneta, tako da to na nek način ni nič novega. Je pa nekaj pomembnih razlik, ki imajo lahko zelo neprijetne posledice:

  • Slike zasebno poslane prek spleta in mobilnika, se lahko hitro razširijo tudi na druge naslove in jih na koncu vidi veliko širši krog ljudi, kot smo želeli.
  • Ko enkrat slike razširimo prek spleta, tega ne moremo več vzeti nazaj in ostanejo tam za vedno. Lahko priplavajo na površje ponovno nekoč, ko bomo iskali službo ipd.
  • Lahko se zgodi, da se to, da pošljemo le eno sliko, sprevrže v izsiljevanje in zahteve, da pošljemo še več in bolj razgaljene slike. Tega nikakor ne dopuščaj in takoj povej odrasli osebi, da te izsiljujejo, čeprav ti je težko.
  • POZOR: Razširajnje tovrstnih slik mladoletnih oseb je po naših zakonih kaznivo in šteje za razširjanje otroške pronografije!

 

Vir: Safe.si