Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Rad/a bi konec, pa ne vem kako

Dokončno si se odločil/a, da tako ne gre več naprej. Vzrok je pri vsakem posamezniku drugačen. Nekateri ste se zaljubili v drugo/ega, drugi ga/je enostavno ne prenašate več. Ni pomembno kakšen je razlog. Dejstvo je, da ti je vse skupaj zraslo čez glavo in tako ne moreš naprej.

No, veliko je že, če si se pripravljen/a pogovoriti s tvojo nekdanjo ljubeznijo. Vse prepogosto se predvsem pri mlajših zgodi, da ko želijo prekiniti neko razmerje, to naredijo na, za njih, najbolj enostaven način. Pri tem pa redko (ali pa sploh ne) pomislijo na osebo, za katero so bili do nedavnega prepričani, da jim pomeni vse.

Če sam/a ne veš, kako bi k temu pristopili, ti za začetek predlagam, da se postaviš v njeno oziroma njegovo kožo. Kako bi se ti počutil, če ti ljubljena oseba kar naenkrat ne bi več odgovarjala na telefonske klice, kratka sporočila in bi te enostavno ignorirala? Potem pa bi jo nekega dne opazil/a z drugo/drugim. Verjetno bi te to močno prizadelo! V nobenem primeru občutek, ko ti dragi/draga sporoči, da želi prekiniti vajino zvezo, ni dober. Bodi čim bolj odkrit/a in povej tako, kot v resnici je, seveda na čim lepši način. Najbrž si ne želiš, da bi mu/ji povedali, da ga/jo boš zapustil/a, ker ti starši ne pustijo imeti fanta/punce, potem pa te drugi dan vidi z novo ljubeznijo! V tem, na kakšen način končaš neko razmerje, se kaže tudi vaša stopnja zrelosti in odgovornosti.

To zagotovo ni lahek korak in ponavadi je boleč za obe strani. Ampak le z iskrenostjo obstaja možnost, da boš ohranil/a vsaj dobre stike med vama, če ne celo prijateljstva.

Ključne besede: ljubezen, zveza, razpad, konec