Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Imam fanta/dekle – nimam časa za prijatelje

Fant/dekle je prav gotovo na začetku tvoja edina misel, vse na svetu in nekaj nepozabnega … Odkrivaš neznane svetove ali pa preprosto uživaš v bližini tistega, ki ga imaš izjemno rad/a. Mislim, da ti bodo prijatelji v začetku razumeli, da želiš preživeti čim več časa s svojim najdražjim/najdražjo, vendar dvomim, da bodo dolgo vztrajali pri tebi, če jih boš ves čas ignoriral.

Ko si zaljubljen/a, je včasih težko razumeti, kako se počutijo ostali prijatelji okoli tebe. Vendar, če malo razmisliš, se tvojemu prijatelju oz. tvoji prijateljici življenje ni nič spremenilo. Živi enako kot je preden si ti spoznal/a ljubljeno »osebico« … Kako misliš, da se počuti? Te pogreša? Ali še vedno želi biti nekaj ur na teden s tabo? Zelo verjetno, da je odgovor »ja«, še posebej, če si s to osebo dober prijatelj/ dobra prijateljica.

Morda ne bi bilo napačno, da se o tem pogovoriš z njim/njo, in da si vendarle kdaj pa kdaj, tudi na začetku tvojega burnega »zmenkovanja«, vzameš čas za kakšen klepet s prijatelji. Verjemi, da jih zanima, kaj se dogaja s tabo in morda bi radi, da se le preprosto pogovarjate in družite. Verjetno si želijo spoznati tudi tvojega izbranca/izbranko …

Prijatelji ti bodo hvaležni, če si včasih vzameš čas tudi zanje, za odkrit pogovor. Na tak način jih skoraj zagotovo ne boš izgubil/a.

Ključne besede: ljubezen, prijatelji, fant, dekle, prijateljstvo, čas, začetek, izguba