Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Zaljubljen v prijateljico moje bivše

Pravzaprav sploh ni pomembno, zakaj sta šla z bivšim narazen. Pač ni šlo in tako je bilo bolje za oba. Vedel/a si, da  si boš prej ali slej našel/a nekoga drugega. In da se bo njemu/njej zgodilo isto. In ti je že zelo všeč nekdo drug. Zdi se ti, da so čustva obojestranska.

Krasno! Vse bi bilo lepo in prav, a je prijatelj/ica s tvojo preteklo ljubeznijo …

Nahajaš se v precej zapleteni situaciji, ki se velikokrat ne reši tako, kot bi si želel/a. Pogosto v takšnem trikotniku ne gre brez prepirov. Ker si verjetno kaj takega ne želiš, najprej dobro premisli. Predvsem o tem, ali si res zaljubljen/a v to osebo ali pa ne gre mogoče le za maščevanje bivšemu/bivši. Vprašaj se, kakšne so lahko posledice in če si prepričan/a, da je to res to, se ji/mu poskušaj kar najbolje izogniti.

Vsi trije se pogovorite in razčistite situacijo. Za vsakogar je namreč zelo neprijetno, če njegovi/njeni prijatelji nekaj pletejo za njegovim hrbtom.

Zadeva vsekakor ni nerešljiva, potrebna pa je velika mera razumevanja z vseh treh vpletenih strani. Upam, da bo uspelo!

Ključne besede: ljubezen, prijateljstvo, najboljši prijatelj, najboljša prijateljica, bivši, bivša