Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Povabilo na zmenek

Juhu! Uspelo ti je narediti  že prvi korak – uspelo ti je izvedeti, da si osebi, ob kateri želiš biti, všeč. In sedaj, kako naprej?

Naslednji korak je prvi zmenek. Tako se namreč vse začne. Poskusi razmisliti o tem, kam bi odšla na zmenek, nato pa pogumno in povabi ga/jo.

Glede na to, da ga/jo opazuješ že kar nekaj časa in ti je všeč, verjetno najbolje veš, kakšna ta oseba je – kaj ji je všeč, ali jo zanima nogomet ali odbojka, ima rada balet ali gledališče, obožuje filme ali koncerte, in podobno. To je lahko pomembno izhodišče za začetek simpatičnega pogovora. Pomisli tudi, kako bi ti bilo všeč, da te nekdo povabi na zmenek. Če bi bila to oseba, ki ti je neznansko všeč, bi ti najbrž bilo vseeno, pa čeprav bi bilo vabilo čisto sramežljivo in nerodno izpeljano. Naj ti ne bo preveč težko, saj že veš, da je naklonjenost obojestranska.

Ko dobro premisliš in veš, kakšni so hobiji tvoje simpatije, potem tudi vsaj približno že veš, kam bosta šla. Držimo pesti!

Ključne besede: ljubezen, zmenek, povabilo