Skrij stran
Klepetalnica
Telefon za otroke in mladostnike
Bližnjice Droge Šola Moje telo Prijatelji Družina Mladostništvo Ljubezen Moj notranji svet Nasilje Spolnost Internet
išči

TOM telefon

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupajo svoje težave ali jih prosijo za nasvet in dodatne informacije. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicateljev sta zagotovljeni. Mladi lahko pokličejo na TOM vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111.

več...

Preverjanje znanja

Sposobnosti in šola

Večina vas ima takšne sposobnosti, kot jih od njih pričakuje šola, nekateri pa imajo drugačne, vendar so kasneje v življenju še vedno lahko zelo uspešni. Za uspeh v šoli ni edino pomembno, ali so sposobnosti bolj razvite ali manj, temveč je treba upoštevati sposobnosti na besednem, jezikovnem in matematičnem področju. To pa zato, ker se v šoli pogosto pogovarjamo, govorimo, pišemo, poslušamo, rešujemo matematične naloge. Kasneje, v službi, bo lahko nekdo zelo uspešen, tudi če nima dobro razvitih besednih ali matematičnih sposobnosti, saj bo lahko opravljal takšno delo, za katerega je nadarjen.

Preverjanje znanja

Sposobnosti in naučeno znanje v šoli preverjate s testi, ustnim spraševanjem in izdelavo raznih izdelkov (npr. izdelava projekta). Preverjanje znanja je nujno, saj le tako lahko zagotovimo, da se boste nekaj naučili. V prvih treh razredih je prilagojeno vaši starosti, učitelj namreč poda le pisno oceno z razlago. V višjih razredih in v srednji šoli pa imate številčni način ocenjevanja.