Kdaj naj ga/jo pripeljem domov?

Sveže si zaljubljen/a in ne moreš več živeti brez nje/-ga. Najraje bi vesoljnemu svetu pokazal/a, kako popoln/-a je! OK, že v redu, ampak mogoče raje lepo počasi …

Verjetno si želiš takoj povedati prijateljem in prijateljicam in ga/jo predstaviti, če ga/je ne poznajo. Kar se tiče pa staršev, je mogoče bolje, da najprej malo premisliš. Pravilnega odgovora na tvoje vprašanje namreč ni, je le bolj ali manj primeren trenutek, kdaj ga/jo predstaviti. Le-ta pa je odvisen od vsakega posebej.

Morda imaš s  starši zelo prijateljski odnos in jim zaupaš vse, kar se ti dogaja. Zato jim boš svojo ljubljeno osebo morda želel/a predstaviti takoj. Ker svoje starše najbolj poznaš, potem tudi veš, ali so še vedno prepričani, da te zanimajo le »barbike« in »lego kocke«, in da morda sploh ne vedo, kaj pomeni »biti zaljubljen«. In mogoče menijo, da boš prvo/-ega punco/fanta pripeljal/a domov šele tam proti tridesetim. V takem primeru se boš verjetno najbolje izmazal/a s tem, da se najprej poskušaš z njimi pogovoriti o vsej zadevi. Mogoče jim lahko skušaš pojasniti, fanta/punco malo opisati in nato šele predstaviti staršem. Gotovo jim bo veliko pomenilo, ko ga/jo bodo spoznali in si tudi sami ustvarili mnenje o njem/njej. Če imaš starejše brate ali sestre, pomisli, kako so to stvar izvedli oni in se mogoče lahko iz tega kaj naučiš.

Če tvoji starši morda niso preveč razumevajoči in si ne želiš, da bi spoznali tvojo/-ega punco/fanta, tudi ni nič narobe. Pogosto se namreč zgodi, da posameznik počaka, dokler ne mine nekaj časa in postane zveza malo bolj resna. In šele takrat pripelje svojo ljubljeno osebo domov. Pri tem velja opozoriti, da verjetno ni najbolje, da o vsem molčiš in tvegaš, da vaju starši zalotijo doma (medtem, ko naj bi bili v šoli), ti si jim pa še prejšnji večer zatrjeval/a, da te nasprotni spol sploh ne zanima. Najbrž bodo tako zelo razočarani, ker pred njimi nekaj skrivaš in jim ne zaupaš. Verjetno si tudi ne želiš, da bi ga/jo skrival pred vsemi, se dobival/a le v mraku in na opustošenih mestih, ji/mu prepovedali, da te kliče, ko si doma in podobno.

Kdaj boš svojo novo ljubezen predstavil/a staršem, se moraš vsekakor odločiti sam/a. Ali boš to storil/a takoj, ali pa mogoče čez leto dni, je torej popolnoma odvisno od tebe in tvojega odnosa s starši.

Ključne besede: ljubezen, starši, fant, punca, domov