Meni je všeč, pa ne vem, če sem tudi jaz njemu/njej

Te ščemi v trebuhu, ko ga/jo vidiš? Pogledi nehote uhajajo k njemu/njej, da se ti zdi vse skupaj že preveč očitno? Ona/on pa nič? Ni nobenega posebnega odziva. Obnaša se še naprej kot tvoj/a sošolec/sošolka, prijatelj/prijateljica oziroma mimoidoči/mimoidoča. Groza, tebi pa vedno huje. Vedno več misli se ti podi po glavi, pa vse le okoli njega/nje!

Tečno, ni kaj. Pa vendarle si, kljub strahu, kaj bo rekel/a, želiš vedeti, kaj se dogaja pri njem/njej. V takih primerih počakaj, da postaneš dovolj radoveden/a, da si pripravljen/a iti v akcijo. Jasno je, da težje izveš, kaj si nekdo misli, če ne izveš od njega. No, morda lahko uporabiš, kakšnega njegovega prijatelja/njeno prijateljico, če ga/jo dobro poznaš, da ne bo izdajal naprej. Najbolj neprijetno je namreč, če brez tvojega dovoljenja izve preko prijatelja, saj se zna potem hitreje umakniti, pa čeprav se tudi sam/a zanima za tebe.

Kako boš prišel/a do njega/nje, je zelo odvisno od tebe. Precej je odvisno od tega, kako dobro ga/jo poznaš, kako lahko stopiš z njim/njo v stik. Sta morda kdaj skupaj sama? Lahko narediš tako, da bosta sama? Lahko dobiš številko njegovega/njenega telefona, elektronski naslov?

Dandanes je že nešteto možnosti, je pa tudi res, da si lahko bolj sramežljive sorte (v teh primerih morda ni slabo poseči po telefonu ali internetu). Glede na to, da ne veš, kaj narediti, te verjetno ob misli, da bi ga/jo vprašal/a, kar malo stisne in si tega res ne želiš storiti. Nič za to. Lahko se mu/ji preprosto še bolj približaš kot prijatelj/prijateljica in počakaš, kaj bo prinesel čas. Dobro pa je narediti na vsake toliko časa droben korak naprej, da ne stojiš v nevednosti predolgo časa. Morda  je interes iz obeh strani in boš ponosen/na na vsak svoj napredek. Morda bo sledilo razočaranje, ker te je zavrnil/a, vendar si lahko ponosen/na na to, da si zbral/a pogum in si se mu/ji približali! Kakor koli. Če ti uspe korak naprej, čestitam!

Ključne besede: ljubezen, zaljubljenost, vprašanje, približevanje, všeč, zanimanje