Moj prvi poljub

Prvi poljub je običajno zelo prijetno doživetje, še posebej, kadar ga deliš z nekom, ki ti je zelo všeč. Običajno predstavlja prvi intimni stik med zaljubljencema. Sprva gre ponavadi za običajne poljubčke na ustnice. Nato pa pride do trenutka, ko se poljubita in razpreta ustnici ter se dotakneta in pobožata z jeziki. Temu se z drugimi besedami reče tudi francoski poljub. Včasih se morda sprašuješ, kako se poljubiti, kako obrniti glavo, kaj narediti potem. Sprašuješ se, kaj je prav. Tu ni pravil. Pomembno je le, da skupaj odkrivata, kaj vama je obema všeč.

Občutek ob poljubljanju je običajno zelo prijeten, saj imamo na jeziku veliko živčnih končičev (občutljivost) in okušalnih čutnic (okus), ki povzročijo prijetne občutke. Seveda obstajajo tudi osebe, ki jim poljubljanje ni prijetno, in ni OK, da jih silite, da bi se poljubljali. Lahko se o tem tudi pogovoriš, da vama bo obema lažje, in da ti bo ljubljeno osebo lažje razumeti.

Ko najdeš »ta pravo« osebo, s katero bi si želel/a deliti poljube, ti želim prijetno poljubljanje … A tudi za to si le vzemi čas in se pripravi na ta korak, poskrbi, da bo trenutek pravi zate…

Ključne besede: ljubezen, francoski poljub, prvič, poljub, potek