Osvajanje

Žal bližnjic in receptov, ki bi delovali v vsaki situaciji, ki se tiče zaljubljenosti in ljubezni, ni. Vsakdo ima namreč svoje potrebe, vsakdo ima svoja čustva in povsem svojstven način, kako pristopi k drugi osebi.

Najprej se moraš vprašati, ali si res želiš biti v zvezi s tem fantom/dekletom. Včasih dvomi, strah ali pa neodločenost pomenijo, da ti morda takšna situacija kar ustreza. To pomeni, da gre pri tebi enostavno za zaljubljenost, da pa kaj več ne želiš. Morda pa pri tebi le še ni prave zrelosti za pravo zvezo in je bolje še malo počakati. Skratka – malo razmisli.

Kako se lotiti osvajanja?

Osvajanja se lahko lotiš na različne načine. Če te ta oseba še ne pozna, je seveda najprej potrebno vzpostaviti kontakt. To pomeni, da te mora ta oseba spoznati. Pri tem ti lahko pomagajo skupni prijatelji, znanci, ki te lahko predstavijo tvojemu srčnemu izvoljencu/izvoljenki. Morda imata s to osebo podobne interese, pa bo to izhodišče za vajino spoznavanje (npr. srečata se pri športu, na tečaju francoščine …). Lahko pa uporabiš tudi bolj sodobne načine komuniciranja in prvi stik vzpostaviš preko internetne klepetalnice, elektronske pošte, sms sporočila … Če si bolj »sramežljive sorte«, potem bo spoznavanje za tebe verjetno precej zahtevna naloga. Toda kar pogumno! Prvi korak je resda najtežji, toda brez tega se spoznavanje druge osebe sploh ne more pričeti. Če se z osebo, ki ti je všeč, že bolje poznaš, jo lahko povabiš na kakšno skupno druženje, v kino, na čaj, kavo, na sprehod, praznovanje rojstnega dne, prosiš jo lahko za pomoč pri učenju … V času spoznavanja zagotovo lahko bolje spoznaš svojega izvoljenca/izvoljenko, pa tudi on/ona tebe. Pri tem je pomembno, da ostaneš to, kar si. Le s svojo osebnostjo in s svojim značajem lahko najbolje prepričaš svojega izbranca/izbranko.

Vendar, to ni vse. Žal ni zgolj od tebe odvisno, ali  lahko osvojiš tisto osebo, ki ti je všeč. Ne gre le za to, koliko lastnega truda vložiš, pomembno je, da so čustva obojestranska. Če ti nekdo ne namenja toliko pozornosti, kot si želiš, lahko to privede do razočaranja. Morda se celo zgodi, da te druga oseba zavrne, ali pa celo spoznaš, da ti ta oseba ni tako všeč, da te ne privlači tako, kot je kazalo v začetku… Kljub možnosti neuspeha, ne gre obupati. To, da se podaš na pot spoznavanja drugega, da mu kasneje razkriješ svoja čustva in dovoliš, da vstopi v tvoj svet, je težka in zahtevna naloga, vendar lahko le tako daš možnost sebi za srečo, ljubezen, uspeh…

Morda te je le malo strah vsega, kar prinaša s seboj zaljubljenost.

Ključne besede: ljubezen, osvajanje, spoznavanje, zavrnitev