Pogosta vprašanja

Verjamem, da si v zelo nezavidljivem položaju. Najbolje bi bilo, da dobro premisliš, koliko ti pomeni prijateljica, in ali se lahko o tem z njo pogovoriš.

Pomembno je tudi, koliko časa poznaš fanta (če ga sploh že poznaš), ali so vajina čustva obojestranska. Razmisli tudi, kaj bi bilo, če bi se odločila za fanta oziroma kakšne posledice bi to imelo za prijateljstvo, in če se odločiš za prijateljico, ali bi res tako zelo pogrešala fanta. Navsezadnje pa, morda se že jutri zaljubiš v kakšnega drugega fanta…

Category: Ljubezen

Spolni odnos ni zgolj dejanje, ampak pomeni tudi izražanje najglobljih in najiskrenejših čustev do svojega partnerja. V spolni odnos privoli le takrat, ko si čustveno pripravljena nanj (in poučena o varni spolnosti ter spolni zaščiti).

V to te fant ne sme siliti ali te celo izsiljevati, da te bo zapustil. Vsekakor se o tem, ali sta oba pripravljena na spolni odnos, morata pogovoriti. Če se v tebi prebudi kakršen koli dvom ali strah, pomeni, da za ta korak še nisi pripravljena.

V kolikor bi te fant izsiljeval, da te bo pustil, če ne boš privolila v spolne odnose, potem si lahko prepričana, da tukaj žal ne gre za iskreno ljubezen. V tem primeru razmisli, ali si takšnega fanta sploh želiš in kakšen spomin želiš imeti na svoj prvi spolni odnos. Kot na nekaj, kar počneš pod prisilo, ali kot nekaj lepega za kar si se odločila po svoji volji.

Category: Ljubezen

V najstniških letih je povsem normalno, da se primerjaš z drugimi vrstniki in vrstnicami. Prijateljice najverjetneje razpravljajo o svojih doživetjih s fanti, kako je na zmenku … Pomembno je razumeti, da sta zaljubljenost in ljubezen čustvi, ki ju vsak doživlja po svoje, ter pogoj, da z nekom sploh postaneta par.

Morda se ti zdi trenutno grozno, da si edina med prijateljicami, ki še nima fanta, a to je hkrati priložnost, da opazuješ druge in se učiš od njih, kako je biti v zvezi.

Pomisli tudi, ali si sploh že pripravljena na prvi zmenek, prvi poljub in s tem na prvo zvezo s fantom. Pomembno je, da vstopiš v zvezo z nekom, ki ti je všeč in se v njegovi družbi dobro počutiš.

Napačno bi bilo začeti hoditi z nekom le zato, ker to počnejo tudi prijateljice. Ko se boš zaljubila, in ko boš pripravljena na ta korak, bo zagotovo lepši občutek hoditi s fantom, kot če bi bila z njim le zaradi drugih.

Category: Ljubezen

Najverjetneje se ti zdi, da je konec sveta. Zate je bil ta fant najlepši, najboljši, najbolj zabaven in oh in sploh.

V primeru, da ne poznaš razloga za njegovo odločitev, se skušaj z njim pogovoriti. Če ti razloga nikakor noče povedati, poskusi iz te zveze izvleči kar največ pozitivnega.

Pomisli na lepe trenutke, ki sta jih preživela skupaj in na njegove resnično pozitivne lastnosti. To je vsekakor bolje, kakor biti zagrenjen in kuhati zamero in jezo.

Včasih se kaže naša ljubezen prav v tem, da pustimo drugemu oditi, da gre svojo pot. Fant najverjetneje še ni bil pripravljen na trajnejšo zvezo. Seveda bo potreben čas, da boš prebolela. Morda bi se medtem posvetila kakšnemu hobiju, za katerega doslej nisi imela časa, morda odkriješ kakšnega novega, ki te veseli, ali pa preprosto preživiš več časa s prijateljicami.

Category: Ljubezen

Ljudje smo si različni po značaju, čustvih in tudi po tem, kako navezujemo stike z drugimi ljudmi. Zato ni enega samega načina, kako se približati osebi, ki ti je všeč. Tako je tudi z osvajanjem.

Najverjetneje te skrbi, kako se bo tvoja simpatija odzvala na tvoje osvajanje. A vedi, da je tudi njej kdaj nerodno, in da ima čustva, saj je prav tako kot ti, le človek.

Če je še ne poznaš, bo potrebno vzpostaviti prvi sik. Pri tem ti lahko pomagajo skupni prijatelji, ki vaju lahko seznanijo. Lahko pa ta korak narediš tudi sam in jo na primer vprašaš: koliko je ura; ali če ti lahko posodi mobitel, ker moraš nujno poklicati starše, tvoj mobitel pa ima prazno baterijo. Ko narediš prvi stik, je priporočljivo, da jo zmeraj, kadar jo srečaš, prijazno pozdraviš.

Če svojo simpatijo že poznaš, jo lahko vprašaš kaj počne v prostem času. Morda ugotoviš, da imata kakšne skupne interese ali dejavnosti, ki so lahko tema za prihodnje pogovore.

Če je to tvoja sošolka, ji lahko predlagaš, da bi ji lahko pomagal pri kakšnem predmetu, ali pa jo prosiš, da ona pomaga tebi.

Sčasoma, med vajinim spoznavanjem, ji lahko pokloniš kakšen kompliment, na primer: ta pulover ti lepo pristaja; danes imaš pa res dobro frizuro; v tvoji družbi se res dobro počutim.

Seveda je pomembno, da si pri tem iskren. Morda se čez nekaj časa le toliko opogumiš, da ji rečeš preprosto: “Všeč si mi!”.

Category: Ljubezen

Load More