Prvi zmenek

Juhuuu! Kako super občutek je, ko izveš, da oseba, ki ti je všeč, čuti podobno. 😍 Sedaj pa je čas za prvi zmenek in to je lahko zelo vznemirljiv občutek. Se strinjaš? TOM-ovci_ke ti ponujamo:

👉 10 ZLATIH namigov za prvi zmenek:

1. BODI TO, KAR SI. Vse, kar zaljubljenost prinaša, je morda zate nekaj novega. Čisto normalno je, da si malce živčen_a, neroden_a ali simpatično zmeden_a. A vse bo okej. Ne ustraši se novih občutkov. Da ti bo lažje, se o tem z nekom pogovori, ki mu_ji zaupaš.

2. TOČNOST JE LEPA ČEDNOST. Fajn je, da na zmenek ne zamujaš. Prvi vtis je zelo pomemben in morda bo simpatija tako mislila, da si neresen_a. Če ti ne bo uspelo ob dogovorjeni uri na zmenek, to tudi sporoči.

3. NASMEJ SE. Pravijo, da je nasmeh najlepši modni dodatek, ki ga lahko nosiš na sebi. Zakaj ga torej ne bi nosil_a tudi na zmenkih? In še to, HUMOR tudi pomaga, poznaš kakšen dober vic?

4. Če je možno, med zmenkom ne uporabljaj telefona (brez Snapchata, Instagrama,…).

5. POGOVOR. Bodi iskren_a in predvsem, ne laži že na prvem zmenku, samo da bi naredil_a vtis! Laž ima kratke noge in raje govori resnico. Veliko poslušaj in tudi sprašuj. Ljudem je všeč, ko si zapomnimo o njih stvari, ki so njim všeč. Za začetek si zapomni vsaj eno stvar, morda njeno_njegovo najljubšo jed, barvo ali kaj čisto vajinega.

6. SKUPNI INTERESI. Že prej si morda pripravi nekaj vprašanj, ki te res zanimajo o tvoji simpatiji. Morda oba rada gledata filme ali pa obožujeta morje, živali, šport, naravo, ipd. Tako bosta že na prvem zmenku lahko našla ideje za morebitno naslednje srečanje.

7. ODPRTA KOMUNIKACIJA. Včasih je težko povedati, kaj čutimo. Fino je, da izražamo svoje občutke skozi besedo (brez prekinjanja, kričanja ali zmerjanja drugega). Poslušajta drug drugega, ne obsojajta ter spoštujta osebne meje.

8. OSEBNE MEJE. Vsak od vaju ima pravico, da pusti drugemu svoj osebni prostor in čas. Morda se na začetku zdi, da hočeš ves čas preživeti s to osebo. Fajn pa je, da ob tem čez čas ne pozabiš na sebe, svoje prijatelje in druge stvari, ki jih imaš rad_a. Ti si vedno na prvem mestu. Oseba, ki te ima rada, bo to spoštovala, in ti dala čas in prostor.

9. RAZOČARANJE? Mogoče sta se s simpatijo veliko dopisovala po telefonu, a srečanje v živo pa vseeno ni šlo po PRIČAKOVANJIH. Lahko se zgodi, da oseba, ki ti je bila všeč na spletu, si v živo niti malo ni podobna. To je lahko zelo neprijetno, a vso pravico imaš, da se vljudno posloviš in rečeš, da ti ni okej, če tako začutiš. Čestitam ti za pogum ob postavljanju meja!

10. KAJ PA NA ZMENKU NIKOLI NI OKEJ? Če te nekdo na zmenek sili, pritiska nate, ti laže, ni spoštljiv, te hoče otipavati, namiguje na spolnost, ipd. se ob tem lahko počutiš zelo neprijetno. To je znak za ALARM ‼️Tak odnos nikoli ni okej in odločno postavi meje. Če te zmenki z določeno osebo skrbijo, ne ignoriraj teh občutkov. Pogovori z nekom, ki mu_ji zaupaš. NISI SAM_a!

Želimo ti veliko prijetnih in pa razigranih trenutkov ob raziskovanju drug drugega.