Pustil me je..

Vem, da se zdi, kot da je konec sveta. Še vedno si zaljubljen/a do ušes in še čez, on/a pa je nenadoma prekinil/a vajino pravljico. Pa čeprav si morda vedel/a, da bosta skupaj za vedno. Izbral/a ste celo imena za vajine otroke, da o poročni obleki, šopku in vabilih ne govorim. Zdaj pa je konec in še vedno ti ni jasno zakaj. Poskušal/a si storiti že vse, da bi ga/jo dobili nazaj, ampak nič. Vedno bolj te odriva stran. Misliš, da je edina rešitev, da se rešiš tega obupa, samomor. Hm … jaz bi ti raje dala nekaj drugega v razmislek.

Najbrž poznate tisti rek iz Kekca: »Za vsako bolezen raste rož’ca!« No, podobno velja tudi v ljubezni – za vsakega se najde njegova boljša polovica. Čeprav se ti zdi, da ni nihče boljši, lepši, skratka, popolnejši kot ta, ki si si ga ti izbral/a, to očitno ne drži. Saj vas je vendar pustil/a!

V vsakem primeru je povsem normalno, da po koncu zveze nekaj časa žaluješ, saj je to popolnoma naraven proces. Bolj zaskrbljujoče bi bilo, če do tega sploh ne bi prišlo. Skratka, vzemi si čas. Pomisli na vse lepe trenutke, ki sta jih preživela skupaj, ne pozabi niti na tiste malo manj lepe. Poskušaj pomisliti na to, kaj pozitivnega si iz zveze odnesel/a in poskušaj najti vzroke, ki so vodili k razpadu zveze. Na ta način se boš lahko v naslednjih partnerstvih izogibal/a napakam, ki si jih delal/a prej. Pusti času čas, in če ne bo bolje, poišči pomoč.

Včasih lahko zelo pomaga že pogovor z nekom, ki je preživel podobne stvari. Če potrebuješ nekoga, ki se mu želiš izpovedati, se mu malo potožiti in se obogatiti s koristnimi nasveti, smo ti vedno na voljo na brezplačni telefonski številki TOM telefona 116 111.

Ključne besede: ljubezen, zveza, konec