Kako naj jo osvojim?

Ljudje smo si različni po značaju, čustvih in tudi po tem, kako navezujemo stike z drugimi ljudmi. Zato ni enega samega načina, kako se približati osebi, ki ti je všeč. Tako je tudi z osvajanjem.

Najverjetneje te skrbi, kako se bo tvoja simpatija odzvala na tvoje osvajanje. A vedi, da je tudi njej kdaj nerodno, in da ima čustva, saj je prav tako kot ti, le človek.

Če je še ne poznaš, bo potrebno vzpostaviti prvi sik. Pri tem ti lahko pomagajo skupni prijatelji, ki vaju lahko seznanijo. Lahko pa ta korak narediš tudi sam in jo na primer vprašaš: koliko je ura; ali če ti lahko posodi mobitel, ker moraš nujno poklicati starše, tvoj mobitel pa ima prazno baterijo. Ko narediš prvi stik, je priporočljivo, da jo zmeraj, kadar jo srečaš, prijazno pozdraviš.

Če svojo simpatijo že poznaš, jo lahko vprašaš kaj počne v prostem času. Morda ugotoviš, da imata kakšne skupne interese ali dejavnosti, ki so lahko tema za prihodnje pogovore.

Če je to tvoja sošolka, ji lahko predlagaš, da bi ji lahko pomagal pri kakšnem predmetu, ali pa jo prosiš, da ona pomaga tebi.

Sčasoma, med vajinim spoznavanjem, ji lahko pokloniš kakšen kompliment, na primer: ta pulover ti lepo pristaja; danes imaš pa res dobro frizuro; v tvoji družbi se res dobro počutim.

Seveda je pomembno, da si pri tem iskren. Morda se čez nekaj časa le toliko opogumiš, da ji rečeš preprosto: “Všeč si mi!”.