Ko pijem alkohol, se zelo dobro počutim. Ne vem, zakaj mi zaradi tega vsi težijo…

Alkohol vpliva na telo in razum. Vsakega človeka malce alkohola sprosti in zaradi tega se počuti dobro, saj lahko pove in počne stvari, ki si jih v treznem stanju ne bi upal. Ko alkohol pride v kri, od tam potuje v možgane in jim onemogoča normalno delovanje.

Tisti, ki ti zaradi alkohola težijo, jim gotovo ni vseeno zate in te imajo radi. Vedo kako nevaren je alkohol. Vedo, da alkohol lahko trajno poškoduje možgane in lahko povzroči trajno izgubo spomina. Prekomerno uživanje alkohola skozi daljše časovno obdobje ima lahko hude posledice, saj povzroči resne bolezni. Jetra lahko postanejo tako močno obremenjena, da se zgrbančijo in nehajo normalno delovati. Temu pravimo ciroza jeter.

Pitje lahko vodi do raka na jetrih in do vnetja jeter ali hepatitisa. Prekomerno pitje pospeši nastanek bolezni srca in ran na želodcu. Moški lahko postanejo impotentni, pri ženskah pa se poveča verjetnost raka na dojki. Zavedaj se, da imaš srečo, da imaš okoli sebe ljudi, ki te imajo radi in jih skrbi zate, saj se zavedajo kako nevaren je lahko alkohol.