Všeč mi je isti fant kot prijateljici!

»Ojoj, zakaj se mora to zgoditi ravno meni!«

Takšne misli se ti verjetno podijo po glavi v tem težkem položaju. Kako se lotiti tega zahtevnega problema? Na tehtnici imaš na eni strani prijateljstvo, na drugi pa ljubezen oziroma simpatijo. Kaj storiti? Kako se odločiti – naj prijateljici povem, da mi je všeč isti fant kot njej, ali naj to zadržim zase? Ali naj fantu povem oziroma pokažem, da mi je všeč, pa se bo on odločil za eno izmed naju?

Žal recepta za to, kako bi bilo najbolj pametno ravnati, ni. Dobro bi bilo, da si vzameš nekaj časa za temeljit razmislek. Lažje je namreč razmišljati o posledicah neke odločitve, ki jo sprejmemo, kot pa se s posledicami (sploh če so bolj negativne) kar takoj soočiti.

Razmisli o tem, koliko ti pomeni tvoja prijateljica. Je zate vajino prijateljstvo pomembno? Sta si zelo blizu, ji zaupaš, se lahko z njo odkrito pogovarjaš? Ti je prijateljica zaupala, kdo ji je všeč, v koga je zaljubljena? Kako bi se ti počutila, če bi bila na mestu svoje prijateljice?

In po drugi strani – kaj čutiš do fanta? Ga poznaš že dlje časa ali gre za poznanstvo, ki še ne traja dolgo? Čutiš do njega naklonjenost, ali meniš, da so v ozadju globlja čustva? Si tudi ti njemu všeč? Kako se razumeta? Nenazadnje se vprašaj, čigavo družbo boš »lažje« pogrešala v svojem življenju – družbo prijateljice ali fanta.

Morda boš po tem, ko razmisliš o teh vprašanjih, drugače videla situacijo, v kateri si se znašla

Ključne besede: ljubezen, prijateljstvo, odločitev, posledice