Všeč mi je, pa on/a ne ve za to!

Pa si sploh želiš, da izve? Včasih pri prvih ljubeznih preprosto sanjariš, da bi bil/a z nekom, a v resnici še nimaš prave želje, da bi naredil/a korak naprej. Morda ti je všeč, da se včasih vajini pogledi le srečajo in se ne zgodi nič več.

Morda pa je v tebi le strah in ne veš, kako se fantu/dekletu približati. Morda veš, da bi ga/jo bilo najbolje vprašati, vendar te je preprosto še preveč strah in ti je preveč nerodno. Obstajajo različni načini, kako poveš nekomu, da ti je všeč. Seveda lahko uporabiš svojo domišljijo že s tem, da mu zatlačiš sporočilce v jakno (vendar pazi, da zadeneš ta pravo). Lahko si priskrbiš njegovo/njeno telefonsko številko in mu/ji pošlješ SMS ali ga/jo pokličeš. Morda pa se že bolje poznata, ali pa sta prijatelja in sta morda kdaj pa kdaj celo sama na kakšnem soku ali sprehodu. V tem primeru je morda dobro kar izkoristiti situacijo in zaupati prijatelju/prijateljici, da ti je všeč.

Za kateri koli korak se boš odločil/a, bo verjetno težak in za vsakega je potrebno veliko poguma. Mogoče tudi še ne želiš narediti koraka naprej in ti trenutna situacija ustreza. Te toplo pogreje, ko ga/jo vidiš, in vsak dan komaj čakaš, da ga/jo morda zopet zagledaš. Strah je včasih dober znak, da še niste pripravljen. Seveda je dovoljeno tudi počakati. Morda le ne odlašaj predolgo, če ga/jo želite dobiti, saj vam ga/jo lahko zasede kdo drug in potem boste ostali brez.

Ključne besede: ljubezen, zaljubljenost, všeč, strah, nerodnost, pogum, ne ve