Pravna obvestila

Z ogledom spletnega mesta E-TOM potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate.

Avtorske pravice

Vse vsebine, objavljene na spletnih straneh E-TOM, so last ZPMS in so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

E-TOM na spletu ponuja informacije, ki mladostnikom pomagajo v obdobju telesnega, intelektualnega in čustvenega dozorevanja. Te vsebine se lahko uporabljajo izključno v nekomercialne namene, in se jih ne sme spreminjati, prepisovati, razmnoževati, ponovno objavljati, pošiljati po pošti ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja družbe.

Če želite prepisovati, ponovno objavljati, prevajati ali kako drugače uporabljati katerekoli od teh vsebin, lahko uporabite možnost dovoljenja njihove ponovne uporabe tako, da nam pišete na e-naslov tom@zpms.si. V e-pošti podrobneje navedite namen uporabe vsebine, vključno z naravo in ciljno skupino.

Vse reprodukcije ali primerki vsebine teh spletnih strani morajo ohraniti tudi vse navedene označbe avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah (znak “© 2007 ZPMS – Vse pravice pridržane.”).

Novinarji lahko vsebine in slikovni material v vsebinskih področjih Sporočila za javnost, Aktualno in Fotogalerija uporabljajo tudi brez predhodnega pisnega dovoljenja ZPMS.

Blagovne znamke in storitvene znamke, ki se pojavljajo na teh straneh, so registrirane blagovne znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je ZPMS ali njegovi partnerji/sponzorji. Uporaba teh znamk je izrecno prepovedana, razen v primerih, ki so določeni v tem besedilu.

Omejitev odgovornosti

Spletno mesto E-TOM predstavlja dodaten komunikacijski kanal TOM-a, prek katerega želimo v ZPMS z ustreznimi usmerjevalnimi vsebinami pomagati otrokom v stiski in spodbujati komunikacijo z njimi z visoko ravnijo diskretnosti in anonimnosti, ki jo omogoča ta kanal. Na ta način pridobljene informacije se uporabljajo tudi za zaznavanje in aktivno reševanje problemov, s katerimi se srečujejo otroci, ter postopno dopolnjevanje vsebin na E-TOM.

Ob prebiranju vsebin, objavljenih na spletnem mestu E-TOM, opozarjamo, da so zgolj informativne narave in ne morejo nadomestiti storitev ustreznih strokovnih služb. V ZPMS se bomo po najboljših močeh trudili zagotavljati najbolj točne, popolne in najnovejše vsebine, ki bodo odraščajočim otrokom v pomoč, vendar pa zaradi njihove informativne narave ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. ZPMS, njegovi člani in pogodbeniki/partnerji ne odgovarjamo za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v vsebini spletnega mesta E-TOM ali napačnega obiskovalčevega razumevanja teh vsebin. Obiskovalce z vsebinami informiramo in spodbujamo, da v stiski poiščejo pomoč pri ustreznih strokovnih službah, za katere so kontaktni podatki objavljeni na spletnem mestu E-TOM.

Vso vsebino, prikazano na spletnem mestu E-TOM, smo izbrali in uredili v ZPMS po lastni presoji. V ZPMS si pridržujemo pravico kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeniti ali umakniti katerikoli vsebino ali funkcionalnost spletnega mesta, vključno s temi pogoji uporabe.

V ZPMS ne dajemo jamstva glede spletnega mesta E-TOM, vključno z njegovim morebitnim nedelovanjem, in ne prevzemamo odgovornosti za okužbe z virusi ali za druge okužbe ali dejanja, ki imajo škodljive lastnosti.

Ker obstajajo na spletnem mestu E-TOM določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z ZPMS in nad katerimi v ZPMS nimamo nadzora, v ZPMS ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Interaktivni deli eTOM

Spletno mesto E-TOM vsebuje tudi interaktivni del za posredovanje nasvetov preko spletnega obrazca. Uporabniki imajo možnost izbire osebnega odgovora ali pa objave na spletnem mestu E-TOM. Med nasveti so tako objavljene tudi informacije, napisane za konkreten problem uporabnika, ki pa jih lahko uporabljajo tudi drugi s podobnimi problemi.

Vsebine, objavljene med nasveti, so namenjene izključno splošnemu informiranju ali za napotitev uporabnikov do svetovalnih ali drugih ustreznih služb za pomoč otrokom v stiski. Če menite, da res potrebujete pomoč, se obrnite na predlagano svetovalno službo ali drugo ustrezno ustanovo. Prosimo, upoštevajte, da se objavljena vsebina in informacije lahko dnevno spreminjajo in postanejo zastarele.

Izjava o varovanju zasebnosti

Zasebnost uporabnikov je najvišjega pomena za ZPMS. Ta izjava o varovanju zasebnosti opredeljuje zbiranje podatkov o obiskovalcih preko spletnega mesta E-TOM.

Po spletnem mestu E-TOM lahko brskate, ne da bi nam povedali, kdo ste ali razkrili katerikoli vaš osebni podatek. Edine informacije, ki jih zbiramo med splošnim obiskom po našem spletnem mestu, so podatki iz standardnega strežniškega dnevnika. Te informacije vključujejo vaš naslov IP, domeno, tip brskalnika, operacijski sistem in informacije, kot so spletne strani, iz katerih ste prišli k nam, datoteke in strani, ki jih obiščete in čas obiskov.

Podatki, zbrani med običajnim obiskovanjem spletnega mesta, se uporabljajo za analizo uporabe in izboljšanje uporabnosti spletnega mesta E-TOM. Med njimi se ne zbirajo nobeni osebni podatki.

Če zaprosite za nasvet preko spletnega obrazca za vprašanja svetovalcem, vas bomo zaprosili za vaš osebni podatek, kot je e-naslov. Ta naslov se uporablja izključno z namenom posredovanja odgovora in se bo hranil v naši bazi podatkov še določen čas (1 mesec?) po pošiljanju oz. objavi odgovora. Določen čas (1 mesec?) po poslanem oz. objavljenem odgovoru se bo vaš e-naslov avtomatsko izbrisal iz podatkovne zbirke.

Ko zaprosite za nasvet preko spletnega obrazca, lahko izberete tudi objavo vašega vprašanja in nasveta na spletnem mestu E-TOM. Pri objavi vprašanja in odgovora se bo zato, da lažje najdete nasvet, objavil tudi vaš vzdevek, ki ga vnesete v spletni obrazec. Da zagotovite svojo anonimnost, za vzdevek ne izberite svojega osebnega imena. Če bo iz vprašanja mogoče razbrati vašo osebnost, ga bomo priredili tako, da bo bolj splošno. Če kljub temu želite vaše vprašanje in odgovor naknadno umakniti iz objavljenih vsebin, lahko pošljete zahtevek, v katerem natančno opredelite vprašanje, na e-naslov tom@zpms.si.

V ZPMS se zavezujemo skrbno varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete in zagotavljamo, da jih ne bomo delili s tretjimi osebami. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Kadarkoli lahko prosite za vpogled v vaše osebne podatke in zahtevate njihovo spremembo ali izbris na sedežu ZPMS, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana.

Uporaba piškotkov

Za uporabniku čim bolj prijazno uporabo spletnega mesta E-TOM se uporabljajo piškotki. Piškotek je niz znakov, ki ga spletni strežnik pošlje spletnemu brskalniku uporabnika, ta pa ga varno shrani na njegovem računalniku. Vanj se običajno shranjujejo podatki za edinstveno identifikacijo računalnika uporabnika in varno hranjenje informacij, kot so podatki za dostop do določenih storitev (vezanih na uporabniški račun) ali zgolj uporabnikove izbire za uporabo spletnega mesta (npr. velikost črk, jezik, ipd.), ki niso osebne narave.

Spletno mesto E-TOM uporabi piškotke vsakič, ko ga obiščete tako, da shrani podatke o izbiri uporabe spletnega mesta, ki niso osebne narave, v zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na vašem računalniku. Ko na vašem računalniku zaprete vse spletne brskalnike, uničite tudi vse piškotke, ki jih je spletno mesto E-TOM začasno shranilo na njihovem računalniku. Če ne želite sprejemati piškotkov spletnega mesta E-TOM, lahko spremenite nastavitve vašega spletnega brskalnika.

Če imate vprašanja v zvezi s to izjavo o varovanju zasebnosti, pošljite e-sporočilo na naslov tom@zpms.siali po navadni pošti na sedež ZPMS, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana.

Nacionalna mreža TOM – pritožbeni pristopek

V skladu s sklepom Sveta Nacionalne mreže z dne 12. 11. 2012 imate uporabniki TOM telefona pravico do pritožbe na storitve svetovalcev na TOM telefonu. Pritožbeni postopek je dvostopenjski; na prvi stopnji bo pritožbo obravnaval Svet Nacionalne mreže TOM, na drugi stopnji pa generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki bo o pritožbi tudi dokončno odločila.

Svojo pritožbo, ki jo pričakujemo  najkasneje v roku 8-ih dni od telefonskega klica na Tom telefon  ali pisnega kontakta na e-tom, pošljite pisno na naslov:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Pritožba TOM
Dimičeva 9
1000 Ljubljana 

ali na e-naslov: info@zpms.si.

V svoji pritožbi obvezno navedite:

  • ime in priimek, naslov in podpis upravičenca (če želite, da vam odgovorimo po navadni pošti),

  • datum in čas telefonskega klica na TOM telefon,

  • navedbo dejstev in argumentov pritožbe.

Načelo ANONIMNOSTI v pritožbenem postopku: Ker je na TOM telefonu zagotovljena anonimnost klicalcem – uporabnikom in svetovalcem, vam bomo odgovorili na e-naslov, s katerega nam boste pisali. Če želite odgovor prejeti na fizični naslov, je nujno, da nam pošljete svoje podatke in se s tem prostovoljno odločite, da razkrijete svojo identiteto.

Svojo pritožbo glede TOM telefona lahko uporabniki naslovite tudi na Socialno zbornico Slovenije, s pripisom pritožba TOM, Koseškega 8, 1000 Ljubljana  ali na e-naslov: info@szslo.si